Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Има притеснения и при големите отбори

Ралф Шумахер: Има притеснения и при големите отбори

1002
0
Мерцедес, Бракли, фабрика, завод
снимка: Мерцедес

Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер заяви, че застрашени от неминуемото спадане на приходите в Гран при са не само малките отбори, но и най-големите, защото компаниите майки изпадат в дълбока криза. В момента никой не е наясно колко дълго ще продължи тя и какви ресурси ще погълне.

Ралф Шумахер
Ралф Шумахер; снимка: Даймлер

„Понастоящем трябва да се тревожим не само за малките отбори, но и за големите екипи”, заяви Ралф, който караше във Формула 1 между 1997 и 2007 г. за екипите на Джордан, Уилямс и Тойота. „Много е трудно е да се предвиди какво ще се случи изобщо с големите автомобилни производители, включително с тези, които участват в F1. Преди всичко друго те ще трябва да се спасяват и спортът едва ли ще бъде приоритет. Говорим за хиляди служители, стотици семейства, които вече изпадат в затруднение. В такава ситуация спортните проблеми преминават на заден план.”

Ралф заяви, че много добре си спомня промяната при кризата през 2007-2008 г. когато гиганти като Тойота, Хонда, ING, RBS, Водафон си тръгнаха от Формула 1 в рамките на броени месеци. Тогава реалните приходи от състезанията не бяха намалели с една трета, както ще е сега в най-добрия случай.

„Мисля, че дори Ферари има далеч по-различни притеснения в момента от това дали световния шампионат във Формула 1 ще се възобнови през юли”, заяви още Ралф Шумахер, който има 6 спечелени състезания в Гран при. „Можем само да се надяваме, че скоро всичко ще е зад гърба ни.”

В спорта вече бяха предприети стъпки, които да ограничат разходите. Обсъжда се отлагането на новите правила с още една година – до 2023-та, както и допълнителни мерки за подпомагане на екипите.

 

View this post on Instagram

 

Schnitzel wieder weg?. Euch einen schönen Abend ?

A post shared by Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc) on