Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Редът във Ферари вече е установен и Сайнц е ядосан...

Ралф Шумахер: Редът във Ферари вече е установен и Сайнц е ядосан заради това

3840
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Въпросът как във Ферари ще решат да разпределят усилията между пилотите си, след като имат силен автомобил, с който да се борят за победи и титли, се обсъжда още отпреди началото на сезон 2022. В първите три надпревари Шарл Льоклер спечели две победи и веднъж бе втори. Карлос Сайнц бе втори в Бахрейн, трети в Саудитска Арабия, а в Австралия не завърши заради своя грешка. Той трети в подреждането при пилотите с 33 точки. Льоклер води със 71, а втори е Джордж Ръсел (Мерцедес) с 37.

Това доведе до разсъждения от наблюдатели, че може да се наложи испанецът да играе ролята на втори пилот, за да не се пилеят усилията на тима, ако бъдат разделяни между двамата състезатели. Според Ралф Шумахер редът вече дори е установен и това е ядосало Сайнц.

„Редът във Ферари вече е установен. Карлос Сайнц също го знае и е ядосан заради това. Още преди години когато някой постигаше успехи (в Скудерията) сравнително рано се знаеше върху кой пилот ще се концентрира екипа“, заяви бившият F1 пилот

Ралф Шумахер не посочи откъде има тази информация за Ферари и настроението на Сайнц.

Сайнц преговаря с Ферари за нов договор и се появи информация, че не може да постигне съгласие с тима относно продължителността на контракта. Твърди се, че той искал двегодишно споразумение. От Скудерията обаче били склонни да му предложат контракт за година с опция за още една. Официално и двете страни твърдят, че искат да продължат да работят заедно.

Шефът на Ферари Матия Биното продължава да настоява, че Льоклер и Сайнц са свободни да се борят помежду си, стига да поставят интересите на отбора на първо място

„Свободни са да се борят и според мен това е важно за нас. Мисля, че за Карлос е от особено значение да докаже скоростта си. Той ще се върне по-силен на пистата. В момента не разглеждаме нещата от гледна точка (спечелване) на шампионата – минали са само три състезания. Все още сме съсредоточени върху всеки старт поотделно. Във всяка надпревара ще се стараем да свършим максимално добра работа. Така ще подходим към Имола и следващите надпревари“, коментира Биното.