Начало Избрани Сайнц е научил важен урок след трудния уикенд в Мелбърн

Сайнц е научил важен урок след трудния уикенд в Мелбърн

1937
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц е научил важен урок след трудния уикенд в Мелбърн. Пилотът на обеща да извлече позитивите от проблемите си в Гран при на Австралия след като отпадна и изоставаше от съотборника си Шарл Льоклер.

Проблемите на испанеца започнаха по време на съботната квалификация, когато заради червения флаг той не успя да направи бърза обиколка. По-късно в сесията той не достигна силното темпо на Льоклер и се нареди на 9-то място на стартовата решетка.

По време на подготовката за неделната Гран при, Сайнц имаше проблеми с волана. Също така се сблъска с проблеми в опитите си да накара гумите си с твърда смес да работят оптимално в първите обиколки на състезанието в Мелбърн.

В третата обиколка пилотът на Ферари се завъртя в завой номер 10 и заби автомобила си в чакъла, което го извади от състезанието.

Очевидно последните няколко дни трудни дни за Сайнц. Неговата съдба контрастираше драстично с тази на съотборника му Шарл Льоклер. Състезателят от Монако спечели втората си победа за сезона по изключително доминиращ начин.

На въпроса дали това е бил най-предизвикателният уикенд в кариерата му във Формула 1 досега, Сайнц заяви следното:

Трудно е да се отговори, защото не си спомням точно останалите 100 и нещо състезания във Формула 1.“

Затова не ми е лесно да кажа дали е най-лошият в цялата ми кариера. Но определено това е уикенд, в който изглеждаше, че всичко върви добре. Сякаш съм се чувствал много по-добре с автомобили. По време на отделните сесии направих няколко силни обиколки.“

„[Но след това] всичко се оказа вероятно един от най-разочароващите ми уикенди в F1.“

Проблемите в Австралия могат да бъдат стимул за Сайнц

Въпреки предизвикателствата на престоя в Мелбърн, състезателят на Ферари смята, че той му е предоставил добра възможност за обучение.

Важното е, че аз си взех поука от това. Освен това също си взехме поука като отбор“, обясни Сайнц.

„Трябва да бъдем по-съвършени, по-силни, по-издръжливи във всички аспекти. Нека да не забравяме, че до края на сезона остават 20 състезания. Така че оттук нататък всичко може да се случи.“

Можем да използваме този уикенд само като стимул, за да се уверим, че сме си взели поука от него. Надявам се да ни остават още 20 перфектни състезания.“