Начало Рали Рали Акрополис допада на тима на Форд и са в Гърция, за...

Рали Акрополис допада на тима на Форд и са в Гърция, за да спечелят

43
0
Кристиан Лориа,форд

В рали Акрополис 2011 Форд ще се опитат да реализират стремежа си за победа за сметка на предходните три надпревари, в които им липсваше късмет. Това сподели техническият директор на Форд Кристиан Лориа специално пред Club S1.

В предходните три кръга от WRC по една или друга причина пилотите на Форд Яри-Мати Латвала и Мико Хирвонен не успяха да се доберат до победата. Техническият директор на тима Кристиан Лориа обаче изключи предположенията, че това се дължи на липсата на скорост в автомобила на тима Фиеста RS WRC.

В тази връзка, към края на шейкдауна, предшестващ официалното откриване на надпреварата тази вечер, техническият експерт сподели:

Разбира се идваме на рали Акрополис, за да спечелим. Пристигаме на всяко рали с мисълта за победа. В интерес на истината в последните три кръга бяхме много бързи и трябваше да спечелим, но може би ни липсваше малко късмет. Затова впоследствие бяхме малко разочаровани и започнахме да мислим: Боже Господи, какво не е наред, какво още трябва да направим. Рали Акрополис винаги много е допадало на целия ни екип и затова сега сме тук – за да спечелим. Ще видим какво ще се случи.

Повече подробности от разговора с Кристиан Лориа очаквайте в следващия брой на Club S1!