Начало WRC News Рали Акрополис остава част от WRC до края на 2025-та

Рали Акрополис остава част от WRC до края на 2025-та

395
0
рали Акрополис
рали Акрополис, снимка Тойота

Рали Акрополис остава част от WRC до края на 2025-та. Легендарното състезание в Гърция ще продължи да фигурира в календара на световния рали шампионат след като удължи настоящото си споразумение с още две години.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от World Rally Championship (@officialwrc)

Рали Акрополис е едно от най-известните надпревари в WRC, което се провежда на чакъл. Наскоро организаторите на събитието удължиха с още две години настоящото споразумение с промоутъра на световния рали шампионат

Надпреварата в Гърция си е спечелило репутацията на едно от най-трудните ралита в света и присъства в първия сезон на WRC през 1973 г. Оттогава рали Акрополис се превръща в едно от традиционните събития в графика на световния рали шампионат. В края на 2013 г. състезанието е извадено от календара на WRC преди да се завърне през сезон 2021.

Последното издание на рали Акрополис включваше и суперспециалния етап, който се проведе на Олимпийския стадион в Атина. Отсечката бе наблюдавана на живо от 65 000 фенове по трибуните на съоръжението. В крайна сметка състезанието бе спечелено от Тиери Нювил, следван от От Танак и Дани Сордо. По този начин Хюндай записа историческа тройна победа в WRC.

Новината за удължаването идва заедно с потвърждението, че тази година събитието ще продължи да се провежда около град Ламия.

„Това споразумение осигурява мястото на Гърция в световния рали шампионат през следващите две години и защитава бъдещето на това безспорно едно от най-известните ралита в света“, заяви промоутърът на WRC Саймън Ларкин.

„Рали Акрополис има богато наследство във WRC, както и едни от най-запалените фенове. Доказателство за това са 65 000 души, които се събраха на Олимпийския стадион в Атина миналата година. Очакваме с нетърпение да продължим това наследство в Гърция през следващите сезони“, добави Ларкин.

Тази година рали Акрополис ще отбележи 70-та годишнина от първото си издание.

„Радвам се, че 70-годишнината на рали Акрополис е чудесен повод да отпразнуваме не само миналото, но и бъдещето“, заяви заместник-министърът на спорта в Гърция и председател на организационния комитет на състезанието Лефтерис Авгенакис.

„Удължаването на споразумението с две години е резултат от отличното сътрудничество и доверието между гръцкото правителство, ФИА и промоутъра на WRC. Това се дължи също така и на безупречната организация, която имахме в последните две издания.“

„Тазгодишното рали на боговете ще бъде вълнуващо преживяване. Всеки е поканен да види как историята се развива пред очите му и да стане свидетел на красотата на Гърция.“

Въпреки запазването на рали Акрополис, WRC не се отказва от идеята да добави нови надпревари в календара за 2024 г. Някои от вариантите са САЩ, Саудитска Арабия или Латвия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от EKO Acropolis Rally (@acropolisrally)