Начало Рали РАЛИ ФИНЛАНДИЯ – Ден 2 – две отсечки преди края Латвала удържа,...

РАЛИ ФИНЛАНДИЯ – Ден 2 – две отсечки преди края Латвала удържа, но Ситроен атакуват

50
0

Два етапа преди края на рали Финландия 2010 Яри-Мати Латвала (Форд) продължава да е начело. Проблемът на финландеца е, че в последните три отсечки след обедния сервиз Себастиен Ожие постоянно топи разликата му. Така след последния изминат SS17 преднината на Латвала в генералното подреждане бе сведена едва до 10,6 сек.

SS15 веднага след обедния сервиз бе спечелен от Себастиен Льоб. Това изведе французина в позиция на атака на третото място в генералното класиране, след като разликата му със Солберг бе сведена до 1,3 сек. Въпреки изоставането си пък Петер заяви, че се чувства по-уверен в автомобила си след престоя в сервиза, където бяха сменени амортисьорите му.

След сервиза Себастиен Ожие също поднови атаките си. Той финишира втори в етапа и разликата му с лидера Латвала спадна на 16,1 сек. Французинът се възползва от факта, че етапът бе нов за всички, както и от това, че Латвала и Солберг чистеха пътя пред него.

SS16 бе спечелен отново от Льоб, което вече действително позволи на французина да изпревари в общото подреждане третия Солберг. Петер обясни, че кара на лимита, но заводските Ситроени развиват по-добра скорост.

Латвала пък и в тази отсечка загуби още време за сметка на Ожие и разликата между двамата вече бе 12,3 сек.

SS17 бе спечелен от Ожие, а вторият Латвала изостана на 1,7 сек. Това естествено се отрази и на генералното, където два етапа преди финала разликата между двамата бе сведена до 10,6 сек. Трети е Льоб, който засега е на 23,6 сек от лидера.

Следва 30-минутен престои в сервизната зона и последните два етапа от 60-ото юбилейно издание на рали Финландия.