Начало Рали РАЛИ ГЕРМАНИЯ – Ден 3 – Три отсечки делят Льоб от победата,...

РАЛИ ГЕРМАНИЯ – Ден 3 – Три отсечки делят Льоб от победата, Блок и Хирвонен аут

38
0

Три Ситроен-а – тези на Себастиен Льоб, Дани Сордо и Себастиен Ожие, продължават да водят в рали Германия 2010 три отсечки преди финала на състезанието.

Това е последният ден на немската надпревара като програмата включва общо 5 специални етапа. Сега, за разлика от петък и събота, когато бе слънчево и топло, времето е облачно. През изминалата нощ валя, но етапите изсъхнаха преди екипажите да стартират. Въпреки това възможността за превалявания остава.

В началния за деня SS15 най-бърз бе Петер Солберг, който старателно продължава да наваксва изоставането си от първия ден. След него с постиженията си се наредиха Льоб, Ожие и Латвала.

Финландският пилот на Форд се движеше доста добре в отсечката и на междинните контроли беше по-добър от Ожие с 4,4 сек. В края обаче загуби аванса си и остана след французина. По този начин Латвала не успя още в началото на неделния ден да започне атаката си за третото място в генералното класиране, което му бе отнето от Ожие вчера. Причината според Яри-Мати бяха проблеми с двигателя, който на обратните завой развиваше много ниски обороти.

Ожие от своя страна също коментира, че подобно на петък, моторът му прекъсва в обратните завои.

Матьо Уилсън пък изпревари Кими Райконен в генералното класиране, заемайки 6-ата позиция. Това стана възможно, след като финландецът изпусна 2 кръстопътя в етапа.

Кен Блок пък директно отпадна заради скъсан ремък на алтернатора.

В SS16 Льоб, Солберг и Ожие записаха топ 3 времената.

Отсечката се оказа критична за Мико Хирвонен. Пилотът на Форд участва в днешния ден по системата Супер рали, след като повреда в трансмисията го извади от надпреварата в предпоследната вчерашна отсечка. Сега в SS16 пък скоростната кутия на Форд-а на Мико блокира на първа предавка и той се добра последен до финиша с повече от 4 мин. изоставане от лидера в етапа Льоб. Впоследствие финландецът се оттегли от състезанието.

Предстои сервиз и последните три отсечки от рали Германия 2010. Финалната е суперспециален етап, чийто маршрут преминава из центъра на град Триер.