Начало Рали Рали Испания 2010 – поредната надежда на Сордо за първа победа

Рали Испания 2010 – поредната надежда на Сордо за първа победа

41
0

Дани Сордо се надява да постигне първата си победа във WRC в рали Испания в края на тази седмица. Испанецът обаче си дава сметка, че сънародниците му също ще очакват от него върхово представяне, идвайки да го подкрепят на скоростните отсечки.

По време на изминалото рали Франция 2010 Дани бе подложен на голямо напрежение поради желанието на отбора да приключи предсрочно шампионата и да спечели пилотската и конструкторската титла. За целта Сордо трябваше да се представи на висота и да спази всички поставени към него изисквания от страна на екипа.

Сега, след като французите си гарантираха титлите, в календара следва домашното състезание на Дани – рали Испания и той е решен най-накрая да запише победа във WRC. По този повод пилотът коментира:

– При наличието на етапи на чакъл през първия ден, а през следващите два такива на асфалтова настилка, ще бъде много интересно рали и същото се отнася за петъчния нощен сервизен престои. Надявам се да постигна много в тази надпревара, а и хората очакват много от мен. Поставен съм под малко напрежение, но това е положително. Ако трябва да бъда честен, се чувствам по-спокоен отколкото във Франция, където трябваше да запиша точки, за да помогна на Ситроен да спечели конструкторската титла. Желанието да постигна първата си победа е по-силно от всякога, но все още нищо не е гарантирано.