Начало Рали Рали Мексико 2011 стартира след 1 ден

Рали Мексико 2011 стартира след 1 ден

37
0
???? ???????

Вторият кръг от световния рали шампионат – надпреварата в Мексико, започва само след ден.

В календара на WRC тази сезон се съдържат общо 13 старта, 9 от които на макадам. Рали Мексико ще бъде първото от поредецата от 7 надпревари на тази настилка. Тя ще бъде прекратена едва в края на август с асфалтовото рали Германия.

Тази година рали Мексико ще съдържа 22 скоростни отсечки, равняващи се на 364,87 км, а с преходите маршрутът нараства на 1 031 км.

За седмото издание на мексиканската надпревара организаторите са внесли няколко интересни промени. Една от тях е включването на етап из улиците на град Гуанахуато, който е част от световното културно наследство в списъка на Юнеско. Известен е с архитектурата, използваните цветове, както и със сребърните си мини. Това ще е началният етап на рали Мексико 2011 в четвъртък вечерта (3 март) веднага след церемониалния старт.

Освен това петъчният и съботният ден (4 и 5 март) за първи път ще приключват с нощни суперспециални етапи. В неделя (6 март) пък последната 22 отсечка ще е т. нар. Power Stage.

В рали Мексико най-важната подробност е надморската височина. Автомобилите ще се движат на надморско равнище от порядъка на 2000-2700 м. Това означава по-малко кислород и по тази причина всички екипи отделят специално внимание за настройките на двигателите и тяхната издръжливост.