Начало Рали Рали Монте Карло бе за изграждане на характера ми, заяви Хирвонен

Рали Монте Карло бе за изграждане на характера ми, заяви Хирвонен

52
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен изкара много труден първи кръг от световния рали шампионат, но все пак записа добро класиране – четвърто място. Финландският пилот на Ситроен обаче бе откровен, описвайки надпреварата като истинско изпитание:

Може да се каже, че пътуването ми до Франция бе за изграждане на характера!! Всичко започна със стартиралия на 11 януари тест, който не приключи добре. Инцидентът ни стана преди да сме работили по настройките си за състезанието. За щастие беше последен ден от изпитанията и можех да използвам данните на съотборниците си Себ [Льоб] и Дани [Сордо], които вече бяха приключили с тренировките. Но не е същото в сравнение с това сам да си събереш информацията… Бях разочарован – написа Хирвонен в блога на уебсайта си.

Мико не обича особено рали Монте Карло, независимо колко легендарно е то и постоянното говорене колко е неповторимо. За него сменящите се условия са истински кошмар.

– Предпочитам времето да е по-постоянно. Още от тренировките обаче видяхме, че няма да е така. Във вторник сутринта (ден преди началото на състезанието – б.р.) се събудих в напълно побелял Валанс – нещо, което никога не бях виждал преди. Сняг в планините – да, но във Валанс – никога през всичките години, когато сме там. А и всичко спря! Във Финландия трябва да сложим зимни гуми на 1 декември – такива са правилата. Във Франция изглежда не трябва да го правят и съответно никой не можеше да отиде никъде! Хаос – описа картинно ситуацията Хирвонен.

Той отново заяви също така, че не е имал никаква увереност в автомобила заради смесените и променящи се условия:

– Никога не бях карал на Монте така. И ще е честно да кажа, че изпитах облекчение, когато отмениха последните два етапа. Съчувствам на феновете, които бяха навсякъде на Кол дьо Тюрини, за да ни гледат, но от лична гледна точка бях готов да приключа с ралито, да си прибера четвъртото място, 12-те точки и да изпия една бира…

След финала Хирвонен изкара няколко дни в Париж, след това бе за малко със семейството си преди да дойде време за тренировките преди следващия кръг – рали Швеция, което ще се проведе в края на другата седмица.