Начало Рали Рали Сърбия ще е кръг от националния шампионат

Рали Сърбия ще е кръг от националния шампионат

341
0
рали Сърбия 2013
снимка: Lap.bg

Рали Сърбия ще е част от националния рали шампионат за 2019 г. Състезанието е от 27 до 30 септември.

Така сезон 2019 в нашия рали спорт вече включва 6 старта. До момента минаха рали България и Сливен, а другата седмица е Твърдица. Следват Стари столици (14-15 септември) и новото рали Бургас (19-20 октомври). Точно между тях попада Сърбия.

„Много съм доволен от разбирателството с Автомобилната федерация на Сърбия, заяви председателят на Автомобилната федерация на България Камен Михайлов. – Мисля, че тяхното състезание е добро допълнение към нашия календар, а освен това има и интерес от техни екипажи към нашите стартове.

За мен това е само началото на възраждането на доброто взаимодействие между балканските нации в рали спорта. Както ние, така и съседите ни можем да сме си много полезни в развитието на състезанията и осигуряването на повече и по-интересни екипажи на старта.”

Тази година предстои провеждането на 52-ото издание на рали Сърбия, което е наследник на Ю рали, в чиято история българските пилоти са сред най-успешните и постоянни победители. Състезанието е част от Европейския Рали Трофей – Зона Балкани.