Начало Рали Рали серията Defender стартира този уикенд

Рали серията Defender стартира този уикенд

217
0
Рали серията Defender

Defender представи автомобила и пилотите за Рали серията Defender за 2024 г. преди откриващия кръг на тазгодишния шампионат на Обединеното кралство в събота, 2 март.

Участие са заявили рекордните 16 екипа

Тази година рали серията ще има най-голямото участие в историята на шампионата, с 16 екипа от пилот и навигатор, които ще се състезават във всяко събитие. Серията обединява начинаещи и опитни пилоти в най-големия едномарков шампионат на Обединеното кралство за офроуд моторни спортове. Заявките за участие за 2025 г. вече са отворени и се радват на висок интерес.

Пилотите в този сезон имат разнообразен опит в моторните спортове, от начинаещи и любители до опитни пистови и офроуд състезатели. Всички те ще се възползват от експертно обучение и заводска поддръжка през целия сезон.

Всеки от специално подготвените автомобили Defender 90 ще включва уникална нова ливрея за Шампионата на 2024 г., персонализирана така, че да подхожда на всеки състезател със знаков цвят зад характерен черен мотив.

„Рали серията Defender демонстрира нашите високопроходими автомобили за всякакви терени при най-тежки условия. В дух на героизъм състезателите вземат нов Defender 90 и само с най-леката специализирана подготовка за рали се впускат в серия от тежки предизвикателства, за да се тества издръжливостта на автомобила и екипажа. Рали серията Defender е вдъхновена от приключението, заложено в гените на марката, и ние сме горди да бъдем пионери с този въодушевяващ офроуд шампионат“.

Марк Камерън, управляващ директор за Defender и Discovery

Готовите за рали автомобили Defender, участващи в серията, са тясно свързани със серийните модели P300 с добавени функции за безопасност, включително състезателни седалки, одобрена от FIA клетка за защита при преобръщане и пожарогасители. Те използват същия мощен бензинов двигател Ingenium с 300 к.с., отзивчива 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF и усъвършенствана система за задвижване на всички колела като моделите в шоурума. За всички механични подобрения, рали поддръжка, включване в състезанията и логистика на автомобила се грижи експертен екип на Bowler.

Рали серия Defender ще се състои от седем кръга

Третата годишна Рали серия Defender се състои от седем кръга и започва със специално събитие на Defender в Уолтърс Арена в Уелс (2-3 март). Всеки кръг е замислен да предизвиква и вълнува в еднаква степен, позволявайки на състезателите да развият уменията си в тясна и конкурентна област – независимо дали са новаци в ралитата или опитни пилоти, които искат да се развиват и напредват към състезания от по-високо ниво.

„Рали серията Defender 2024 е най-голямата досега и ще даде възможност на всеки участник да изпита Defender по най-добрия начин, поемайки по най-трудните, високоскоростни рали терени на Обединеното кралство. Комбинацията от инженерната завършеност на моделите в шоурума и експертизата и поддръжката на Bowler осигурява най-добрия пакет за офроуд състезания, позволяващ на пилотите просто да пристигнат и да шофират. Всеки Defender 90 е подготвен спрямо най-високия стандарт и ние сме развълнувани да дадем начало на нов сезон в Обединеното кралство, както и на нарастващ брой международни събития.“

Калъм МакКекни, генерален мениджър, Bowler Motors

Състезателите, които ще изживеят духа на Defender „отдай се на невъзможното“ в рали серията, са бившия член на групата Boyzone – Шейн Линч и Ванеса Рък, приключенски мотоциклетен състезател и създател на онлайн съдържание. Тя завърши четвърта в Шампионата на Обединеното кралство през 2023 г. с множество подиуми в своя актив и също така ще участва в Европейския Баха шампионат през тази година.

Календар на Шампионата на Обединеното кралство Рали серия Defender 2024

Кръг 1Уолтърс Арена2-3 март
Кръг 2Етапи на Rallynuts в Севърн Вали, Билт Уелс12-13 април
Кръг 3Лятно шотландско рали по хълмове31 май – 2 юни
Кръг 4Етапи на Ники Грист, Билт Уелс12-13 юли
Кръг 5Йоркширско рали по хълмове13-15 септември
Кръг 6Рали Клер Форест, Ирландия4-6 октомври
Кръг 7Рали по хълмове по шотландските граници15-17 ноември

Освен в Рали серията Defender 2024 на Обединеното кралство участниците имат възможност да се впуснат в специално подбрани международни събития през цялата 2024 г. Рали серията Defender от Европейския Баха шампионат се състои от четири събития, първото от които е в Уелс, последвано от Франция, Испания и Исландия, като някои от тях са предназначени за онези, които се включват за втора година в серията с необходимия рали лиценз. Еднократното индивидуално състезание Балканско рали рейд изживяване ще се проведе през септември с над 500 км шофиране.