Начало Рали Рали Сидни-Лондон с два етапа в България

Рали Сидни-Лондон с два етапа в България

260
0

Първият етап от надпреварата в маратонското рали Сидни-Лондон – състезанието в Австралия, вече приключи. Във временното класиране води Джеф Олхом (Австралия) с Датсун 260Z, следван на 11:15 мин. от Марк Пикеринг (Австралия) с Датсун 260Z, а трети остана Йост Ковенберг (Белгия) с Порше 911, който изостава с 20 мин. от водача в генералното класиране.

Автомобилите пристигнаха в Анкара и на 25 април, състезанието се подновява с европейската част на маршрута. За да финишират в Лондон на 11 май на участниците трябва да изминат още около 6000 км по пътищата на Европа. Керванът от класически автомобили пристига в България от Турция в началото на следващата седмица. Състезателите ще бъдат в Сливен на 28 април, понеделник, около 18:00 ч. На 29 април, вторник участниците ще карат двата специални етапа, предвидени в програмата на маратона Сидни-Лондон за нашата страна. Двете класически отсечки в Сливенският балкан са със стартове в 7:48 ч. и 9:56 ч. за всяко едно от двете преминавания на дългото 33,57 км трасе.

Скоростният етап ще бъде затворен за движение час преди времето за старт. Между двата специални етапа участниците ще имат кратка пауза, когато колоната ще се събере на площада пред общината в Сливен. Там всички фенове на автомобилният спорт и ретро автомобилите, ще имат възможност да видят отблизо автомобилните легенди от 60-те и 70-те години на миналия век, както ще могат да се срещнат и с пилотите, участващи в автомобилната надпревара.