Начало Рали Рали Сливен 2010 в края на тази седмица

Рали Сливен 2010 в края на тази седмица

69
0

Рали Сливен предстои да се проведе в края на тази седмица. Надпреварата, която ще бъде кръг едновременно от Българския рали шампионат и от Европейската рали купа – регион Изток, се завръща след едногодишно отсъствие. До момента са подадени 33 заявки за участие, сред които фигурират и 5 чуждестранни екипажа.

Състезателните дни на 30-ото юбилейно издание на рали Сливен са 4 и 5 септември. Преди това в програмата са предвидени два дни за опознавателни тренировки на екипажите (1 и 2 септември). На 3 септември пък ще има административен и технически преглед. Вечерта е запазена за официалното откриване на надпреварата, което ще се състои на стадион Хаджи Димитър с начален час 19. Награждаването на победителите на 5 септември ще бъде също на стадиона.

До момента от календара на българския шампионат са изминали 4 кръга – рали Траянови врата, рали Вида, рали Сърбия и рали България. Предстоящият старт в Сливен пък ще маркира началото на втората част от сезона, тъй като след него остават рали Стари столици, Твърдица и евентуално Хеброс.