Начало Рали Рали Сливен стартира със специален етап в града

Рали Сливен стартира със специален етап в града

55
0
Rally Sliven

Утре със суперспециален етап ще стартира рали Сливен – пети кръг от националния шампионат. Заявка за участие са подали 22 екипажа, като два са от Грузия. Освен за нашия шампионат, състезанието е валидно и за източно-европейската купа.

Специалните етапи в ралито са 16 с обща дължина 230,33 км. В първия състезателен ден етапите са 9 – общо 118,48 км, а във втория 7  – 111,85 км. Новост е, че за първи път от доста време насам ще има суперспециален етап в града, около центъра на ралито. Стартът на първия автомобил е в 19 ч. на 2 септември, а официалното откриване на състезанието е два часа по-рано. Целта на новия скоростен етап е феновете да видят събрани на едно място всички състезатели. Екипажите ще пробягат по един път дистанцията от 1,8 км. Стартът е от Пощенския клон, като маршрутът преминава покрай централния вход на стадион Хаджи Димитър, западния вход на стадиона, а финалът е отново пред клона на пощите. За осигуряване на безопасността на публиката ще бъдат изградени около 300 метра оградни пана и мрежа, както и 150 връзки автомобилни гуми, разположени на опасните места.

Всички наши топпилоти ще застанат на старт в Сливен. Това са лидерите в класирането Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Виваком Рали Тим) с Шкода Фабия S2000), които имат три победи от четири старта. С една победа в шампионата през този сезон са Петър Гьошев и Димитър Спасов (Престиж Рали Тим) с Пежо 207 S2000. Другият топ екип са Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул Рали Тим) с  Пежо 207 S2000, които спечелиха състезанието миналата година, както и Ясен Попов и синът му Даниел Попов (М-Тел Рали Тим) с Мицубиши Лансър Ево 9. Очаква се борбата не само между тях, а и между състезателите в другите класове и групи да бъде много оспорвана, както винаги е било в рали Сливен.