Начало Рали Рали спринт Варна започна с тежка катастрофа

Рали спринт Варна започна с тежка катастрофа

109
0

Минути преди официалния церемониален старт на рали спринт Варна 2014, първи кръг от националния шампионат, стана тежък инцидент със състезателен автомобил  извън трасето. Кола Фолксваген Голф с №34 на Пламен Атанасов и Петър Петров, се блъсна с друг участник в движението – автомобил БМВ.

В състезателната кола са били трима – двамата от екипажа, а отзад се е возил Радко Петров, който пък е навигатор на Петър Бакалов от същия отбор, но с автомобил Рено Клио RS. При удара, състезателната кола се обръща по таван и тримата в нея са ранени.

С по-леки травми са Пламен Атанасов и Петър Петров, а возещия се отзад Радко Петров е с повече контузни рани по главата. От спешния кабинет на МБАЛ „Света Анна“ , където пострадалите са приети непосредствено след инцидента, съобщиха че животът и на тримата е вън от опасност. Двамата по-леко контузени бяха освободени още тази вечер, а Радко Петров ще остане в болницата под лекарско наблюдение. В катастрофата няма други пострадали. Организаторът на рали спринт „Варна 2014“, съобщава че инцидента няма връзка с провеждането на състезанието и се случва извън официалния му график.

В ралито през техническия преглед преминаха рекордните за последните години 49 автомобила от заявените 50. При всички случаи двата екипажа на Вромос – от катастрофиралия автомобил и с пострадалия навигатор Радко Петров, няма да стартират. Церемониалният старт на състезанието предизвика небивал интерес. Още повече зрители се очакват утре п трасето на класическата отсечка Аладжа манастир, която се кара по два пъти в двете посоки,  я след това има и затворен маршрут пред Двореца на спорта и културата във Варна.