Начало Рали Рали Траянови врата – обзор на втори ден

Рали Траянови врата – обзор на втори ден

159
0
Димитър Илиев

Екипажът на Виваком рали тим Димитър Илиев и Янаки Янакиев с Шкода Фабия S2000 започнаха сезона с победа в рали Траянови врата.

Петкратните национални шампиони започнаха деня като лидери с 10-секунден аванс пред втория Петър Гьошев с Пежо 207 S2000, който спука гума още в първата отсечка за деня и бързо уби интригата в надпреварата край Панагюрище.

Пилотът на Престиж рали тим започна атаката си към първото място още от Оборище 1, но спуканата гума го забави с цели 3:12 мин. Така той и навигаторът му Димитър Спасов се смъкнаха на четвърта позиция и отпаднаха от битката за крайната победа.

В тази отсечка шампионите Крум Дончев и Петър Йорданов, също с Пежо 207 S2000, увеличиха пасива си до над 30 секунди спрямо Илиев и след проблемите на Гьошев се отказаха от опитите за неговото заличаване. Екипажът на Глобул рали тим реши да кара на сигурно и бързо се примири с втората позиция.

Това директно отвори пътя към безпроблемната победа на Илиев, който беше най-бърз от 6 от общо 11-те етапа и спечели за четвърти път рали Траянови врата.

Дончев завърши втори и записа важни точки за шампионата в отсъствието на претендента Ясен Попов (Мтел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9). Последен на подиума се качи Гьошев, който в рамките на една отсечка си върна третата позиция от Тодор Славов и в края дори взе нови две етапни победи.

Пилотът на Булбет рали тим с Рено Клио R3 завърши четвърти, като в неофициалното класиране е на близо 2 минути от местния фаворит Любен Каменов с Опел Астра от клас X3. Иван Ганчев с Фиат Пунто завърши на петата позиция в надпреварата, следван от победителя в N8 Огнян Герджиков с Рено Клио. Първата десетка допълниха Емил Денев, Георги Маринов, Христо Атанасов и Стоян Мечков.

До финала на Траянови врата“ стигнаха общо 15 пилоти от едва 17 стартирали. Следващият кръг от националния шампионат е рали Сърбия на 24-26 юни.

Отразяването на рали Траянови врата достига до вас с подкрепата на SЕАТ LEON!