Начало Рали Рали Великобритания остава в Уелс

Рали Великобритания остава в Уелс

24
0
Себастиен Льоб

Рали Великобритания ще остане в Уелс и през 2013 г., след като бе постигнато споразумение между организаторите на състезанието и местното правителство. Съобщението бе направено от министърът на труда Едуина Харт.

По договора има детайли за доизглаждане, но бе заявено, че продължението на контракта вероятно ще е за следващите три години.

Тази надпревара е едно от най-важните ни спортни събития и ние сме домакини от 2000 г. Освен, че постигнахме принципно споразумение за 2013 г., се разбрахме за цялостно наблюдение и оценка на старта догодина с цел продължаване на договорка с още две години – заяви Харт.

Тазгодишното рали бе спечелено от Яри-Мати Латвала (Форд). Малко преди самото състезание обаче шефът на Форд във WRC Малкълм Уилсън разкритикува преместването му през септември, довело до драстично намаляване на участващите в надпреварата екипажи. Общият брой на заявките бе по-малко от международните участници през 2011 г., а британецът припомни времена отпреди години, когато в Уелс са карали по 180 екипажа с 30 резервни.