Начало Рали Рали Дакар 2018 може да е последното състезание за Сайнц-старши

Рали Дакар 2018 може да е последното състезание за Сайнц-старши

156
0

Победителят на рали Дакар за 2010 г. Карлос Сайнц-старши призна, че следващото издание на надпреварата в началото на 2018 вероятно ще неговото последно и ще отбележи края на професионалната му кариера в автомобилния спорт.

Сегашният му тим Пежо ще се оттегли като заводски тим след надпреварата, а приоритет за французите става световния шампионат по раликрос.

„Надявам се да дам на Пежо победата в този последен за тях Дакар. В момента не мисля за нищо друго освен за старта на 6 януари. Вече съм на 55 г. и съм близо до края на кариерата си, но точно сега мисля само за Дакар, каза Сайнц.

– Не знам какви са опциите пред мен след януари. Засега няма друг производител, който да е проявил интерес към формата. Ще останат само Мини, но не съм говорил с тях.”

През последните две години Пежо спечели Дакар благодарение на Стефан Петерханзел, докато Сайнц не успя да стигне финала. „Стратегията е много важна, особено тази година. Трябва да бъдем по-търпеливи, което за мен специално винаги е трудно”, обясни испанецът.