Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Мисля, че утре ще видим оспорвана битка около нас, като изключим...

Ръсел: Мисля, че утре ще видим оспорвана битка около нас, като изключим Макс

3143
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел финишира на трето място в квалификацията на пистата в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес беше много доволен от направената стъпка на тима през зимата, Младият британец обаче призна, че очаква утре Макс Верстапен да бъде далеч напред, докато зад него да се води сериозна битка.

Ръсел ще стартира в Гран при на Бахрейн от втора стартова редица след едно впечатляващо представяне в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Младият британец запис доста силен резултат в самия край на сесията и изпревари някои съперници. Така той има сериозна възможност да се качи на подиума в утрешната Гран при, особено ако се погледне какво е състезателното му темпо

Мерцедес изпитваше сериозни трудности в Бахрейн през последните два сезона. Германският производител имаше доста трудности през първите две кампании, откакто F1 и използва болиди с граунд ефект. Сега обаче тимът постигна напредък и затвърждава добрите впечатления, оставени миналата седмица на предсезонните тестове.

Ръсел призна, че е доволен от резултата си и похвали всички във фабриката за добре свършената работа през последните месеци.

„Всички във фабриката свършиха невероятна работа, за да дадат на Люис и на мен автомобил, с който се чувстваме много по-щастливи. Това вече е база, върху която можем да надграждаме“, сподели Ръсел.

„Но в крайна сметка Макс все още е начело, а ние имаме още какво да наваксваме. Но като погледнем квалификационните ни постижения през последните две години в Бахрейн и състезателното ни темпо, стартирането от трето място утре е чудесно“, продължи пилотът на Мерцедес. „Люис и аз също се върнахме на симулатора, за да нагласим настройките и да направим някои подобрения.“

„Времето ще покаже. Очевидно сме направили голяма крачка напред в темпото за една обиколка и в квалификацията. Надяваме се да не сме нарушили състезателното темпо. Мисля, че утре ще видим оспорвана битка около нас, като изключим Макс.“

Попитан дали мечтае за победа, Ръсел отговори: „Мисля, че очевидно в Ред Бул са толкова силни в момента, а Макс върши наистина страхотна работа – той има и нови гуми. Ако имаме възможност да поведем, ще го направим. Но от друга страна, борбата ни ще е за второто място. Но, както казах, никой не знае. Това е първото състезание за сезона и е вълнуващо да се върнем и да се надяваме на някаква лудост“, заключи Джордж Ръсел.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън даде девето време. Седемкратният световен шампион разкри, че е била направена промяна в настройките на колата преди началото на днешния ден

„Беше забавна сесия. Това очевидно не е резултатът, който исках, но такива неща се случват. Не бих казал, че съм изненадан [от резултата]“, каза Хамилтън.

„Тръгнах в посока. Винаги поемам рискове, така че тръгнах в една посока с настройките си и просто.. Дори в [последната тренировка], може би не бях с правилната настройка. Все пак се надявам да е правилната за състезанието“, добави пилотът на Мерцедес.