Начало Избрани Ръсел: Не трябва да се увличаме, Хамилтън: Състезанието ще бъде трудно

Ръсел: Не трябва да се увличаме, Хамилтън: Състезанието ще бъде трудно

5168
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън бяха едновременно доволни и облекчени след първите две тренировки на новото трасе във Флорида. Болидът на германците изглежда много по-добре в сравнение с предишните няколко старта през новия сезон. Този уикенд екипът имаше няколко подобрения, които целяха намаляване на подскачането и подобряване на баланса на автомобила.

След като изпитваше трудности в първите кръгове от сезона, Мерцедес успя да се класира в челото на първите две свободни тренировки в Маями. Джордж Ръсел даде второ време в първата сесия, а във втората завърши на първа позиция и изпревари Шарл Льоклер.

Хамилтън също се възползва от по-добрата форма на Мерцедес. Британецът имаше леки затруднения във FP1, но в следобедната тренировъчна сесия се класира на четвърто място. По този начин той потвърди напредъка за отбора на Мерцедес. Но въпреки това и двамата пилоти нямат толкова големи очаквания за остатъка от състезателния уикенд в Маями.

„Винаги сме знаели, че по-топлите условия в Маями ще паснат по-добре на автомобила ни. В предишните състезания страдахме от температурата на гумите, така че това е важен фактор.  Автомобилът ни върви добре, но все пак това са изминали само две тренировки. Не трябва да се увличаме“, сподели Ръсел.

Вероятно това е най-продуктивният петък през този сезон от гледна точка на представянето. Знаем, че винаги ще има опасност от подскачане, но може би то работи в по-нисък диапазон в сравнение с предишните кръгове. Обикновено има състезания, които се развиват в твоя полза. Има и такива, които се развиват в твой ущърб. Очевидно Имола не беше силна писта за нас, но от това, което видяхме досега, изглежда, че автомобилът работи добре в Маями. Това е наистина уникално трасе. Бях малко несигурен как ще се справя с техничната и тясна секция под моста. Усещането там е малко неприятно. Останалата част от пистата е невероятна. Има вълнообразни участъци с високоскоростни завои. Смятам, че това е страхотна новина за феновете.“

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън също не бърза да прави заключения за темпото на Мерцедес.

„Това бяха само две тренировки. Всеки прави нещо различно и не показва истинското си темпо. Не трябва да се подвеждаме.  Автомобилът ми се струва абсолютно същия. Изглежда сме по-бързи и очевидно сме се подобрили на някои места. Все още имаме подскачане, но малко по малко подобряваме автомобила. Състезанието ще бъде трудно, особено с прегряването на гумите. Жегата в Маями ми напомня малко за карането в Малайзия. Куала Лумпур все още е на първо място по жега, след това е Сингапур, а сега и тук, в Маями. Има положителни елементи, които да вземем от вчерашния ден. Джордж изглеждаше страхотно на пистата. Отборът опитва много различни неща с нашите автомобили. Надявам утре да направим още една крачка напред в третата тренировка и квалификацията“, заяви Хамилтън.