Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Ред Бул не показва пълния си потенциал. Колкото са по-бързи, толкова...

Ръсел: Ред Бул не показва пълния си потенциал. Колкото са по-бързи, толкова повече ще се опитват да ги задържат

2848
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел каза в Бахрейн, че Ред Бул вероятно ще спечели всички надпревари през сезон 2023 във Формула 1. В третия кръг от първенството – в Австралия – бе разочарован, че не спечели полпозишъна на пистата Албърт парк. Не завърши състезанието в Мелбърн заради повреда на задвижващата система в своя Мерцедес, но бе убеден, че е можел да се бори за победа. А след това каза в подкаста на BBC Chequered Flag, че всъщност Ред Бул изобщо не демонстрира пълния си потенциал.

„Със сигурност се въздържат. Мисля, че са почти смутени да покажат пълния си потенциал, защото колкото са по-бързи, толкова повече спортът ще се опитва някак да ги задържи“, заяви Ръсел

„Реалистично погледнато мисля, че имат може би 0,7 сек пред останалата част от колоната. Не знам колко точно е в момента, но Макс [Верстапен] няма причина да натиска, нито Ред Бул. Честно казано, те са свършили страхотна работа. Това не може да им бъде отнето. А ние очевидно трябва да подобрим работата си“, допълни Ръсел.

Въпросът за това колко по-напред е Ред Бул спрямо съперниците в началото на сезон 2023 доведе до анализи дали няма да има намеса на ФИА и F1 ръководството, чието желание е шампионатът да е по-оспорван. Международната автомобилна федерация обаче не може да променя правилата по време на активен сезон. В състояние е да въвежда незабавни изменения ако са важни за сигурността. Това бе обосновката за прословутата техническа директива №39, която влезе в сила от Гран при на Белгия миналата година. Впоследствие техническите правила бяха изменени, но за сезон 2023.

Междувременно Хелмут Марко пък посочи, че невъзможността на Серхио Перес да си пробие път до челото на колоната в Мелбърн е знак, че съперниците започват да настигат Ред Бул

Мексиканският пилот имаше проблеми с колата в съботния ден на Албърт парк. Той излетя от пистата и отпадна още в Q1 на квалификацията. След промени по болида плюс нови батерия и контролна електроника потегли от питлейна. На финала бе пети.

„Вижда се колко близка е битката, когато едно нещо не се получи. Прословутото ни предимство, за което говорят всички, е налице, когато всичко върви гладко. Съперниците ни Астън Мартин, Ферари и Мерцедес имат напредък“, заяви Марко.