Начало Избрани Ръсел: Ред Бул е в собствена лига спрямо другите отбори, Льоклер: Признавам,...

Ръсел: Ред Бул е в собствена лига спрямо другите отбори, Льоклер: Признавам, че Ред Бул и Макс изглеждат много силни

5799
0
Ред Бул RB19
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Джордж Ръсел очаква Ред Бул и Макс Верстапен да са в собствена лига по време на първата надпревара от сезон 2023 в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес вярва, че характеристиките на пистата Сахир ще увеличат още повече разликата между Ред Бул и останалите екипи на стартовата решетка.

Говорейки на първата за сезон 2023 пилотска пресконференция на F1, Ръсел призна, че очаква Ред Бул да доминира през целия рейс уикенд. Мнението на британеца бе подкрепено от неговия колега от Ферари Шарл Льоклер

„Ред Бул е в собствена лига спрямо другите отбори. Справедливо е да се каже, че те ще имат сериозно предимство по време на целия състезателен уикенд в Бахрейн“, сподели Ръсел.

„Те направиха силен старт още на тестовете. Признавам, че Ред Бул и Макс изглеждат много силни“, каза Льоклер. „Това са само тестове, така че е трудно да се определи какви ще са разликите. Изглежда, че те са малко по-напред в сравнение с нас, така че имаме още малко работа за вършене.“

Според Льоклер, от Ферари са имали добър тест в Бахрейн. Състезателят на Монако призна, че екипът е показал силна надеждност при пълно натоварване на автомобила. Въпреки това той заяви, че нито Скудерията, нито нейните съперници са разкрили пълния си потенциал през миналата седмица.

„Ще видим какво е съотношението на силите едва в квалификацията. Сега много е трудно да знаем точно как сме – но глобалната картина просто ми подсказва, че може би сме малко по-назад от Ред Бул“, обясни Льоклер.

Ръсел и Льоклер бяха попитани дали Ред Бул ще започне да изостава дори и да започне сезона с 0.5 сек. преднина. Предполага се, че тимът от Милтън Кийнс ще намали развитието на своя болид. Това ще се дължи заради по-малкото време, което ще прекара във въздушния тунел

Ръсел каза, че очаква разликите спрямо Ред Бул да се намалят на другите трасета. Британецът също така похвали невероятното развитие на през миналата година.

„Дори подобренията, които вероятно ще внесем в автомобила този уикенд в сравнение с теста, ще ни приближат с една стъпка. Но както казах, пистата в Бахрейн е наистина уникална. Затова ще се изненадам ако разликите са толкова големи на други типове писти“, заяви Ръсел.

„Все още е рано да се говори дали те ще са по-напред с половин. Много е трудно да се прецени какво ще бъде реалното темпо на всеки тим.  Ще изчакаме и ще видим, за да разберем колко далеч сме от Ред Бул“, обясни Льоклер.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън също коментира дали Ред Бул ще има толкова огромен аванс в началната фаза на сезон 2023. Пилотът на Мерцедес е категоричен, че австрийците са разработил невероятен автомобил и тази година и са фаворити за победата в първите няколко старта. Въпреки това той е оптимист, че предимството на RB19 ще намалее с развитието на кампания.

„Не виждам това да се промени непременно в началото на този сезон. Но се надявам, че тези, които са малко по-назад, ще продължат да оказват натиск върху Ред Бул. Смятам, че Ферари разполага с приличен пакет, както и Астън Мартин, Освен това съм категоричен, че и ние ще им дишаме във врата в даден момент“, каза Хамилтън.