Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: С настройките заложихме на състезателно темпо, дано ни се отплати утре

Ръсел: С настройките заложихме на състезателно темпо, дано ни се отплати утре

1646
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Спас Генев

Джордж Ръсел се класира четвърти, а съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън – осми в квалификацията за Гран при на Италия. И двамата бяха с променени настройки на болидите си, след като снощи Мик Шумахер бе работил до полунощ в базата на тима в Бракли.

„Мисля, че се справихме добре с управлението на квалификацията днес. Инженерите свършиха страхотна работа снощи и тази сутрин нещата на пистата бяха съвсем различни. Чувствах се по-удобно в колата“, каза Ръсел след сесията

„Според мен с тези меки гуми може да настроиш колата си по-агресивно за квалификацията или да отдадеш предпочитание на състезателното темпо. Ние предпочетохме второто и дано това да ни се отплати утре“, продължи Ръсел.

„Тук винаги се говори много за изтегляне, но то е нож с две остриета. Аз и двата пъти (в Q3) избрах чиста писта и се получи добре. Като цяло смятам, че тази сесия демонстрира как всеки детайл трябва да е перфектен – в цялата квалификация. В Q1 не вкарах гумите в точния прозорец и бях 13-ти. В Q3 излязох четвърти. Сега изцяло се фокусирам върху състезанието и се надявам да се боря за подиума“, каза още Ръсел.

Хамилтън обобщи квалификацията като „недобра сесия“.

„Започнахме добре в първата петъчна тренировка. След това нещата като че ли станаха по-сложни и просто не намерих правилните реглажи. Ситуацията се подобряваше по време на квалификацията. Влязохме в топ 10, но при финалната серия все още нямах усещането, което исках от болида си“, каза още Хамилтън

„Знаем колко са близки времената в квалификациите. Това се прехвърля и към състезателното темпо, което може да направи печеленето на позиции в колоната трудно, особено на ранния етап от състезанието. Джордж свърши страхотна работа днес и ще е на втора редица. Аз се надявам да постигна прогрес утре“, допълни седемкратният световен шампион.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин посочи, че Монца не пасва особено добре на F1 W14.

„Подиум е като че ли малко твърде оптимистична цел, но ще търсим всякаква възможност да напреднем. Очакваме утре да е горещо, което означава, че управлението на гумите ще е сериозен фактор“, каза още Шовлин.