Начало Избрани Ръсел: Скоростта ни няма да е толкова представителна в остатъка от уикенда

Ръсел: Скоростта ни няма да е толкова представителна в остатъка от уикенда

825
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел започна по впечатляващ начин състезателния уикенд за Гран при на Япония. Пилотът на Мерцедес финишира 18-ти в първата свободна тренировка на мократа писта Сузука, но оглави класирането във втората. Младият британец показа невероятно темпо в трудните метеорологични условия на японското трасе.

Въпреки че заема първа позиция след края на петъчния ден на пистата Сузука, Ръсел остава реалист относно шансовете на Мерцедес на сух асфалт.

„Скоростта ни няма да е толкова представителна в остатъка от уикенда. Днешните сесии бяха подходящи за повече учене и събиране на информация. Има вероятност в неделя да е мокро. Но утре изглежда ще бъде доста, доста сухо“, сподели Ръсел.

„Но въпреки това винаги е хубаво да завършиш деня начело на таблицата с времената и да направиш някои подобрения спрямо FP1. Тогава като бяхме в дъното на таблицата с времената, което не бе приятно.“

Ръсел коментира и шансовете си в квалификацията. Британецът смята, че отборът на Мерцедес ще се стреми да намери място в челната шестица и се надява да успее да разполага с повече скорост на сухо.

„Смятам, че отново ще се борим за място в топ 6. Все пак се надявам да имаме шанс за нещо по-добро. Наистина не знам дали ще трябва да изчакаме до FP3, за да видим реалното си темпо. Според мен, това ще бъде решаваща сесия за всички“, добави пилотът на Мерцедес.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън също изпитваше затруднения в първата тренировъчна сесия и остана 13-ти. Във втората свободна тренировка седемкратният световен шампион се нареди зад по-младия си сънародник на втора позиция и също показа отлична скорост на мокро.

„Винаги има какво да се вземе от това мокро време. Могат да се проверят някои от нещата, свързани с настройките, с износването на гумите, температурата на гумите и баланса, който променяхме в паузата между сесиите“, сподели Хамилтън.

„Определено има неща, които да вземем от днешния ден. Събрахме доста данни за натоварването на притискащата сила, както и за нивата на крилата на останалите. Положителното е, че днес успяхме да сменим гумите си.“

Хамилтън е сигурен, че болидът Мерцедес W13 едва ли ще бъде толкова бърз в сравнение с тези на Ред Бул и Ферари ако пистата е напълно суха.

„Нямам представа. Наистина нямам представа. Ако е сухо, Ред Бул и Ферари ще са доста бързи. Наистина нямаме представа. Надявам се да сме бързи, но това е надежда, която продължава да се сбъдва всеки уикенд“, допълни пилотът на Мерцедес.