Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел смята, че в Уилямс нещата може да се подобрят след 5-6...

Ръсел смята, че в Уилямс нещата може да се подобрят след 5-6 състезания

681
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

Джордж Ръсел смята, че нещата в екипа на Уилямс може да се подобрят значително след 5-6 състезания. От началото на сезона колата FW42 е категорично най-слабата. И с нея пилотите на тима Ръсел и Роберт Кубица нямат никакъв шанс да спечелят точки.

Заради ужасяващото начало на сезона наскоро Пади Лоу напусна тима. Той беше технически директор и част от борда на директорите на екипа. Засега не е ясно кой ще го замени. Според Ръсел обаче в следващите няколко месеца нещата може да се подобрят значително.

„Всички са много позитивно настроени, заяви Ръсел. – Наистина е впечатляващо да наблюдаваш колко мотивирани са хората, с оглед на трудните времена, в които се намираме.

Ще бъдем в тази позиция още известно време. Но след 5-6 състезания ще сме в състояние да отбележим прогрес, който ще бъде видим за всички. Само че дори и тогава ще сме на дъното на колоната.”

Прогрес в представянето си показа и Кубица. Той завърши пред Ръсел в последния кръг във Франция. Според него в Уилямс са добре подготвени за предстоящото състезание в Австрия.

„Трасето в Австрия изглежда просто, но не е, заяви полякът. – Пистата има дълги прави с големи зони за сигурност и къси завои. Това е интензивен период от сезона, но ние сме добре подготвени.”