Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел спечели виртуалната Гран при на Испания

Ръсел спечели виртуалната Гран при на Испания

1342
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел спечели виртуалната Гран при на Испания във Формула 1. Втори завърши Шарл Льоклер с Ферари, който спечели две от предходните състезания. И двамата получиха наказания от по 3 сек, за неспазване ограниченията на пистата. Трети завърши Естебан Гутиерес (Мерцедес). Четвърти финишира Алекс Албон, който единствен избра 2 спирания в бокса, което не се оказа добра стратегия.

Ръсел бе най-бърз и в квалификацията

След него на грида се класираха Гутиерес и Льоклер. Вторият пилот на Ферари в надпреварата Антонио Фуоко бе четвърти. Победителят от предишното състезание Алекс Албон остана пети. Ландо Норис пък записа осмо време, но отново имаше проблеми. Бе наказан с 5 места заради завъртане и потегляне в обратна посока на движението. След това на практика отново не участва в надпреварата.

На старта Ръсел се забави и потъна до пето място. Напред излетя Гутиерес пред Льоклер, Албон и Николас Латифи. Още в края на първа обиколка Льоклер изпревари мексиканеца, а зад него много близо бе и пилотът на Ред Бул. Обиколките в състезанието бяха 33. В 4-ия тур Албон стана втори и се очакваше нов двубой с Льоклер. Само след обиколка Алекс спря в бокса, за да смени гуми и сложи най-твърдия тип. Ръсел постепенно се справи със съперниците, изпревари Естебан и стана втори – зад Льоклер. В това време Албон бе едва 12-ти, зад брата на Люис Хамилтън Никълъс, участващ за Макларън.

В осмата обиколка Льоклер и Ръсел спряха за смяна и се върнаха на пистата зад Албон

Начело бяха Латифи и Антъни Дейвидсън, който пък замени Валтери Ботас в Мерцедес. След като спряха и те начело бе Антонио Джовинаци, докато Алекс Албон бе вече трети. След бокса и на Антонио Алекс стана лидер пред Льоклер с аванс от над 5 сек. Трети бе Ръсел, следван от Гутиерес.

В 19-ата обиколка Албон спря за втори път в бокса и се върна седми в колоната, на над 15 секунди зад Льоклер.

Зад пилота от Монако обаче се залепи супер бързият днес Ръсел. Двамата смениха гуми заедно и имаха една и съща стратегия с хард. Англичанинът обаче получи наказание от 3 сек. Така за да спечели, трябваше не просто да изпревари съперника си, но и да избяга напред.

Ръсел все пак задмина пилота на Ферари и поведе в 25-ия от 33 тура. След обиколка Шарл си върна лидерството, но Джордж пак излезе напред. Опитваше да избяга, но бе само 1,7 сек напред. В предпоследната обиколка и Льоклер бе наказан с 3 сек и така всичко свърши.