Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Управлението на W15 е по-приятно от това на миналогодишния автомобил

Ръсел: Управлението на W15 е по-приятно от това на миналогодишния автомобил

2138
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел направи анализ на представянето си през първия ден от тестовете в Сахир. Британецът беше сравнително доволен от постигнатия пробег. Ръсел също така призна, че „управлението на Мерцедес W15 е било по-приятно от това на миналогодишния автомобил.“

Ръсел изпробва новия болид на Мерцедес по-рано тази седмица по време на снимачния ден в Сахир. Вчера той направи и двете тестови сесии в Бахрейн. Макар да записа едва 12-то време, той беше много доволен от поведението на новия автомобил на Мерцедес. Ръсел записа 122 тура зад волана на F1 W15 и събра ценна информация

Най-обнадеждаващ от всичко беше фактът, че новият болид на Мерцедес изглежда се е отървал от сериозна нервност в задната част. Именно това създаваше затруднения на Ръсел и Люис Хамилтън през миналия сезон.

„Управлението на W15 е по-приятно от това на миналогодишния автомобил. Знаем, че не става въпрос за усещането, а за скоростта. Независимо от това, първият тестов ден беше за учене, а не за преследване на резултати“, сподели Ръсел.

„На този тест сме фокусирани върху себе си. Едва следващата седмица ще видим къде сме в сравнение с всички останали.“

Ръсел смята, че в Мерцедес са започнали много солидно тестовете. Британецът избра да проведе пълна състезателна симулация по време на втората сесия в сряда.

„Още с излизането на трасето усетих, че имаме добра основа, от която да започнем. Направихме много обиколки и имаме много данни, които да прегледаме“, обясни Ръсел.

„Завършихме вчерашния ден на сравнително добро място. Сега можем да надграждаме през следващите дни. Ще се съсредоточим върху максимизирането на пробега за обучение, а не върху преследването на оптимален резултат с автомобила“, завърши пилотът на Мерцедес.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън не взе участие в първия ден тестове в Бахрейн. Седемкратният световен шампион ще кара и във втория ден изпитания.


Същевременно шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че създаването на автомобил с по-добро управление е било приоритет за тима.

„Имахме автомобил, който беше труден за разбиране. Понякога беше трудно да се разбере защо прави това или онова.“

„Мисля, че това беше акцентът за този сезон – да имаме стабилна платформа, от която да можем да се развиваме нататък. Нека видим дали имаме точно това“, каза Волф.