Начало Рали Разработва ли VW кола за RallyCross?

Разработва ли VW кола за RallyCross?

46
0
Йост Капито,Фолксваген

Volkswagen влезе официално в Световния рали шампионат през тази година, но въпреки това след първите два старта екипът записа чудесни резултати. Себастиен Ожие успя да се класира втори при откриването на сезона в Монте Карло, а в Швеция успя да победи своя сънародник и съименник Себастиен Льоб и по този начин дори да поведе в класирането. Това начало определено бе радващо за фирмата, защото рали спортът е популярен в цял свят и служи като добър маркетингов акционер. Всичко това с едно изключение – САЩ. Доста важно изключение. Дори Формула 1 не успява да достигне популярността на местните серии като например NASCAR.

Във сферата на рали спорта пък в Северна Америка на широка популярност се радват сериите RallyCross (GRC). Това е ясно и на спортния директор на VW, Йост Капито.

„Пилотите от GRC са много популярни в САЩ и участват и в екстремните игри X-Games и в кръгове от NASCAR“, обяснява Капито пред Motorsport aktuell. „Това е един добър формат, който е доста атрактивен за телевизиите – какво бихме могли да искаме повече?“

Според информация на списанието фирмата вече работи по изграждането на кола за участие в GRC. За основа вероятно ще послужи или Golf, или доста популярният в САЩ Beetle.

„С удоволствие бих видял Volkswagen представен там. При успех в подобна надпревара вероятно бихме могли да повишим и продажбите си там.“