Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул е с 2 седмици напред в подготовката си за 2020...

Ред Бул е с 2 седмици напред в подготовката си за 2020 г.

1533
0
Хелмут Марко, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Ред Бул е с 2 седмици напред в подготовката на колата си за 2020 г. Това заяви главният съветник на тима Хелмут Марко.

В предходните няколко сезона изоставане в развитието на автомобила попречи на пилотите на „биковете“ да са конкурентни още от началото на сезона.

И това не даде възможност на Макс Верстапен да се бори за титлата през тази година. През втората половина от сезона холандецът постигна много силни резултати. Той спечели общо 3 победи и завърши на 3-о място при пилотите.

„Нямаме извинение за следващата година, каза Марко пред Servus TV. – За първи път сме 14 дни напред спрямо графика ни. Влизаме в следващата година по-добре от всякога със страхотна концепция. И сега най-накрая трябва да постигаме резултати.“

Марко припомни, че в предишните няколко години Ред Бул обикновено е ставал конкурентен от Гран при на Испания през май. А това бе 5-и кръг от шампионата. През тази година според Хелмут дори на тима е отнело повече време да бъде на нивото на водещите отбори.

Австриецът заяви още, че тази година Ред Бул не е спечелил предвидените поне 5 победи поради различни причини. От една страна неочаквано силната форма на Мерцедес в Монако и Унгария, а от друга скоростта на Ферари в Сингапур и наказанието и инцидентите на Верстапен в Мексико.