Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул готови да пуснат Албон под наем в друг отбор

Ред Бул готови да пуснат Албон под наем в друг отбор

1453
0
Албон Ред Бул
Алекс Албон, снимка Ред Бул Контент Пуул
Отборът на Ред Бул заяви, че е готов да даде под наем Алекс Албон на друг отбор през следващата година.
Албон загуби титулярното си място в тима от Милтън Кийс за следващата година за сметка на Серхио Перес, но остава част от екипа като тестови и резервен пилот. В тази роля той ще присъства на повечето състезания през следващата кампания.

През изминалия сезон заради положителни проби за коронавирус отсъстваха Серхио Перес, Ланс Строл и Люис Хамилтън. Също така има голяма вероятност да се случи и през следващата година. Това означава, че Алекс има реален шанс да се завърне на стартовата решетка с отбор, различен от Ред Бул и Алфа Таури.

„Относно каква ще бъде ролята на Албон следващата година му гарантирахме, че ще го използваме във всички тестове. Все пак трябва да тестваме и гумите за 2022, което ще е напълно отделно събитие. Той ще прекара много време в симулатора и ще присъства на повечето надпревари като резервен пилот. Това е много важно, защото имаме четири коли във всеки състезателен уикенд. Освен това сме готови да го пуснем ако някой от конкурентите ни има нужда. По този начин той ще натрупа ценни състезателни километри“, сподели д-р Хелмут Марко.

В същото време, д-р Марко обясни, че ключовият фактор Ред Бул да избере Перес е бил добрата му форма през втората половина на кампанията.

„Липсата на постоянство повлия много лошо на Албон. Когато имаш съотборник като Верстапен, колата играе второстепенна роля. За съжаление с напредването на сезона разликата между него и Макс се увеличи твърде много и определено той не мога да издържи на това напрежение“, завърши съветникът на Ред Бул.