Начало Избрани Ред Бул и Алфа Таури връщат логото на Хонда на колите си

Ред Бул и Алфа Таури връщат логото на Хонда на колите си

2846
0
Ред Бул, Хонда, задно крило, Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул Рейсинг и Скудерия Алфа Таури връщат логото на Хонда на колите си. Двата отбора бетонираха отношенията си с японския производител и ще използват неговото лого до края на годината.

Хонда обяви, че ще продължи техническата си подкрепа за Ред Бул Пауъртрейнс до края на 2025 г. Също така компанията ще бъде основен спонсор на предстоящата Гран при на Япония.

Ред Бул и Алфа Таури ще продължат да използват задвижващи системи, които се произвеждат в сътрудничество с Ред Бул Пауъртрейнс  и Honda Racing Corporation (HRC). Засилването на партньорството ще позволи поставянето на логото на Хонда ще върху болидите RB18 и AT03. Това ще се случи от състезанието на пистата Сузука.

Същевременно Серхио Перес ще поеме ролята на посланик на академията за шофиране на Honda Racing School (HRS). Мексиканецът ще започне ролята си с лекционна сесия за студентите от HRS през ноември 2022 г.

Денят на благодарността на HRC ще се проведе на 27 ноември 2022 г. На него ще присъстват Макс Верстапен, Серхио Перес, Пиер Гаси и Юки Цунода.

„Oracle Red Bull Racing и HRC постигнаха големи успехи във Формула 1 заедно. Чрез тези нови споразумения се гордеем, че ще продължим да се развиваме с техническата подкрепа на HRC до въвеждането на следващото поколение двигатели през 2026 г. Убедени сме, че отношенията с японците ще ни подготвят за още по-големи успехи през следващите три сезона. Също така им благодарим за постоянната подкрепа“, сподели съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко.

„Хонда инвестира значително в хибридни технологии по време на нашето партньорство. Това осигури доставката на конкурентни захранващи блокове и за двата отбора, за което сме много благодарни. Нашата обща цел е да продължим да предлагаме доминиращи двигатели и да постигнем възможно най-голям успех през следващите три години. Очакваме с нетърпение да върнем логото на Хонда върху нашите автомобили от Сузука нататък“, заяви шефът на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер.

„Логото на HRC на носа и това на Honda отстрани на автомобилите на двата отбора представят силните връзки между нашата компания и групата на Ред Бул. Чрез техническата поддръжка, предоставена от HRC, Хонда ще подкрепи изцяло предизвикателствата, които тези машини поемат, за да станат „най-бързите в света.“ Много се радваме, че тези машини ще бъдат представени в Гран при на Япония. Не трябва да забравяме, че Хонда ще е титулярен спонсор на събитието. Продължавайте да подкрепяте двата отбора на авестийската компания, които се състезават със задвижващи агрегати, оборудвани с технологии на Honda“, каза президентът на HRC Коджи Ватанабе.