Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да спечели още 3 състезания до края на сезона,...

Ред Бул може да спечели още 3 състезания до края на сезона, твърди Марко

2318
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че тимът му може да изпълни поставената преди началото на сезона цел да спечели общо 5 победи за годината с новия си партньор по двигателите – Хонда.

До момента „биковете“ имат 2 успеха чрез Макс Верстапен в Гран при на Австрия и Германия. Той бе близо до първото място и в Унгария, но в края бе изпреварен от Люис Хамилтън. Последният бе с по-различна стратегия и много по-нови гуми.

Така за да изпълнят зададения таргет, от Ред Бул трябва да спечелят 3 от оставащите 5 кръга до края на сезона. А те са в Япония, Мексико, САЩ, Бразилия и Абу Даби.

Това изглежда доста трудна задача с оглед на моментната форма на тима. В последните състезания колата не е на нивото на Ферари и Мерцедес.

Според бащата на Макс Верстапен – Йос, това трудно ще се промени в близко бъдеще. Той очаква за предстоящия след 10 дни кръг в Япония от Ред Бул да изостават с половин секунда на обиколка. Марко обаче е на друго мнение.

„Казах, че ние можем да спечели 5 състезания за сезона, коментира Марко пред Servus TV. – И мисля, че това още е възможно. Още можем да ги постигнем. Позитивно настроен съм относно това.“