Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул обвини Ферари, че играе игрички

Ред Бул обвини Ферари, че играе игрички

52
0

Екипът на Ред Бул обвини Ферари, че разиграва игрички по отношение на това какви двигатели може да даде на „Биковете” за следващия сезон. Според екипа на Дитрих Матешиц Скудерията е предложила вариант, при който да снабдява тима с остарели мотори от 2015 г. А тимът от Милтън Кийнс даде ясно да се разбере, че се интересува само от възможността да сключи сделка за получаване на задвижващи системи, които да са еднакви с тези на тима от Маранело.

Ако не получи такива, Ред Бул остава без друг избор за догодина и, по думите на Хелмут Марко и Кристиан Хорнер, ще се оттегли от спорта. А получавайки старата спецификация, това означава че в Ред Бул ще имат дефицит на мощност от поне 30-40 конски сили. Според motorsport.com по време на уикенда в Япония е имало разговори между двете страни и единственият шанс, който има Ред Бул, е да получава мотори на Ферари от 2015 г.

Засега обаче не е ясно дали отказът на Ферари да дава най-новите мотори на Ред Бул се дължи на логистични проблеми, свързани с доставката на най-новите си двигатели за още два тима (тук включваме и Торо Росо, които също са без двигатели за догодина), или защото Скудерията се страхува от възможността със силен мотор „Биковете” да изпреварят тима от Маранело.

„Играят си игрички с нас, заяви Марко. – Но ние не искаме да играем с тях. Нашето намерение да се оттеглим се засилва все повече и повече. Нахалство е да ни предлагат мотори със спецификация от 2015 г., като в същото време Заубер и Хаас ще получават тези от 2016 г.”