Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул обяви датата на появата на RB16B

Ред Бул обяви датата на появата на RB16B

1547
0
Ред Бул, фабрика, завод, съоръжение
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул обяви кога ще покаже автомобила си за сезон 2021 във Формула 1. Отборът от Милтън Кийнс е избрал 23 февруари.

Екипът, ръководен от Кристиан Хорнер, се надява да надгради миналогодишното си представяне. Привличането на Серхио Перес за съотборник на Макс Верстапен цели подсилване на отбора и по възможност борба с Мерцедес и с двете коли. В Бракли очакват Ред Бул да е най-силният им съперник през 2021 г.

„Ако погледнете отборите, срещу които се състезаваме, несъмнено ще забележите Ред Бул“, отбеляза технологичният директор на Мерцедес Майк Елиът

„Те ще са най-силният ни противник. Според мен имат много добър пилот в лицето на [Макс] Верстапен. Смятам също така, че [Серхио] Перес ще е силен втори състезател до него и ще бележи точки, когато Верстапен не успява. Ще ги подкрепи в борбата при конструкторите.

Ред Бул се захвана и с амбициозния проект да изгради ново звено за задвижващи системи, за да може да използва агрегатите на Хонда и след 2021 г. Японският производител се оттегля от Формула 1 в края на тази година. Двете страни се споразумяха и в Милтън Кийнс се готвят да поддържат самостоятелно двигателите си.

„Отборът ни свърши страхотна работа, справяйки се с предизвикателствата пред нас“, отбеляза Хорнер. „Помогна ни фактът, че правилата са относително непроменени, което е необичайно. Като цяло смятам, че екипът е в доста добра форма. Научихме много през 2020 г. Предизвикателството сега е да приложим тези уроци през 2021-ва.“

Екипът от Милтън Кийнс все пак ще е под напрежение да се представи на ниво, тъй като в противен случай може да изгуби звездата си. Макс Верстапен подписа договор до края на 2023 г., но със специална клауза. Тя му позволява да напусне в края на 2021-ва, ако представянето на тима не е достатъчно добро.