Начало Избрани Ред Бул подписа договор с нов спонсор

Ред Бул подписа договор с нов спонсор

4247
0
Ред Бул RB18
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул обяви поредният нов договор за спонсорство в F1. Базираният в Милтън Кийс отбор е сключил сделка с платформата за обмен на криптовалути Bybit. По този начин австрийците се сдобиха с още един основен партньор преди началото на сезон 2022. 

Миналата седмица Ред Бул обяви новия си генерален спонсор. Това е американският технологичен гигант Oracle. Договорът с компанията е за 5 години и според непотвърдена информация е за 100 млн. долара годишно.

Отборът изтъква тригодишното си партньорство с Bybit, което се оценява на 50 млн. долара годишно и се определя като най-голямото годишно начинание с криптовалути в международния спорт.

Ред Бул заяви, че Bybit е един от най-важните спонсори на тима, като се има предвид големината на комерсиалната инвестиция на базираната в Сингапур компания в F1.

„Радвам се да приветствам Bybit в отбора“, каза шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

„През 2022 навлизаме в ново поколение на F1 с усъвършенствана и потенциално променяща се нова философия на автомобилите, които излизат на пистата. Bybit e най-подходящият партньор за нас, защото е лидер в технологичния свят.“

„Те споделят страстта на екипа да бъде в челните редици на техническите иновации, конкурентното темпо и нарушаване на статуквото. Също така Bybit трябва да подобри изживяването на феновете на F1 чрез дигитални иновации.“

„Това е ключова мисия за екипа. Помощта на такава компания ще ни помогне в изграждането на по-дълбока, по-потапяща и уникална връзка на отбора с феновете по цял свят.“

Създадена през март 2018, Bybit постигна значителен ръст през последните четири години. В момента платформата може да се похвали с повече от шест милиона регистрирани потребители. Освен като основен спонсор на Ред Бул, Bybit ще действа и като технологичен инкубатор и партньор за издаване на фен токени. Логото на компaнията ще се появи предните и задните крила на новата кола RB18.