Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул RB16B срещу Мерцедес F1W12

Ред Бул RB16B срещу Мерцедес F1W12

ClubS1, брой 246

3844
0

Сезонът във Формула 1 започва обещаващо. Ред Бул RB16B бе по-бързият автомобил от Мерцедес F1 W12 на старта. Но въпреки това Люис Хамилтън спечели първото състезание. Този факт сам по себе си дава основание да очакваме интересно първенство, а сравнението на качествата на двата болида е централна тема, защото успехът зависи от тях в огромна степен.

Обърнахме специално внимание и на новата задвижваща система на Хонда. Тя категорично е една от силните страни на „биковете”. Но в същото време ви срещаме и с главния механик на Мерцедес Мат Дийн. Той пък е един от хората, на които се дължи огромният успех на екипа от Бракли в последните години. Дийн е част от перфектната машина, която може да бъде победена, ако си абсолютно безпогрешен, както казва д-р Марко.

Напредъкът при Ферари също е видим и този път Паоло д’Алесио ни изпрати специален материал за новия болид и детайлите в него. Безкрайно любопитна е и личността на днешния големия шеф на Скудерията – Джон Елкан, за когото решихме да ви разкажем в този брой. Той остава малко в сянка, но всъщност като наследник на клана Алиеви е най-важният човек в целия концерн.

Интересни са и личностите, поели отбора в Енстън, който вече носи името Алпин. Лоран Роси и Давиде Бривио не са много познати в средите на Формула 1, но и Флавио Бриаторе някога не беше. Дали ще стигнат и половината от неговия успех предстои да видим, защото колата ще е все така в ръцете на Фернандо Алонсо…

Специално внимание обърнахме в този брой на поредната нова серия в спорта Еxtrеme E с електрически автомобили и шефове-съперници като Нико Розберг и Люис Хамилтън.
Надявам се, че с хубавото време и всички усилия животът постепенно по-реално ще се нормализира, а спортът ще ни донесе все по-вълнуващи емоции.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев