Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с ново задно крило в Баку

Ред Бул с ново задно крило в Баку

2553
0
Ред Бул, Хонда, механици
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул е с ново задно крило в Баку за уикенда на Гран при на Азербайджан. Основната разлика с предишни версии са страниците. Компонентът е в центъра на спор между отбора от Милтън Кийнс и съперниците от Мерцедес. Според екипа от Бракли крилото се огъва прекалено. Шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф на два пъти заплаши, че може да подаде протест срещу Ред Бул в Баку.

Сагата започна с изказване на Люис Хамилтън след квалификацията за Гран при на Испания. Тогава той каза, че Ред Бул печели „поне 0,3 сек“ на обиколка благодарение на крилото. Впоследствие пак Хамилтън заяви, че предимството на писта като тази в Баку може да достигне 0,6 сек.

От Ред Бул веднага отхвърлиха идеята, че компонент от RB16B не отговаря на правилата. Хелмут Марко каза броени дни преди уикенда за Гран при на Азербайджан, че Мерцедес има право да подаде протест ако желае, но колата е легална до влизане в сила на новите изисквания на ФИА относно задните крила. Федерацията затяга тестовете, на които те се подлагат, но от 15 юни.

Болидът на Верстапен бе подробно проверен след победата му в Монако

Този сезон ФИА разглобява по един произволно избран автомобил след всяка надпревара за детайлен преглед.

„Мога да разбера по-сериозното вглеждане, като се има предвид добрата ни работа този сезон“, заяви самият Верстапен. „Разбирам и оплакванията. Но досега всичко е по правилата. Няма нищо нередно по колата ни. Естествено, че ще опитват да ни забавят.“

„Трябва да се види и голямата картина. Най-важната и доминантна част на колата е предницата, а огъването при нас там не е толкова голямо, колкото при други отбори.“