Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул се запасяват с храна за Гран при на Япония

Ред Бул се запасяват с храна за Гран при на Япония

53
0
Гран при на Япония,Себастиан Фетел

Ред Бул ще се грижат сами за прехраната си по време на престоя си в Япония, твърди немският Билд ам Зонтаг. Световните шампиони, които най-вероятно ще вземат за втори пореден сезон короната при пилотите именно на Сузука (на Себастиан Фетел му е необходима една-единствена точка, за да спечели титлата), се тревожели за радиоактивността след аварията във Фукушима, предизвикана от природните бедствия в началото на 2011 г. Затова и рутинната процедура по изхранването на екипа била променена така, че да не се налага някой да яде извън падока.

По принцип продукти като зеленчуци, плодове, месо се купуват от местните пазари при пристигането за конкретна надпревара. Тази година за Япония обаче Ред Бул се запасяват с абсолютно всичко необходимо още преди да тръгнат за Сузука.

Междувременно пилотите на тима обясниха, че трасето е сред най-обичаните от тях – като повечето си колеги. Фетел има две поредни победи там.

Сузука е едно от любимите ми трасета – наистина няма начин конфигурацията да е по-добра. Първият сектор до завоя Дегнер е най-впечатляващата и изумителна секция в целия сезон. 130R е легендарен, изключително изживяване е да караш по правите през кривата, извиваща се наляво. Аз не съм единственият, който обича пистата – по принцип и колата ни изпитва същото чувство – коментира германецът.

Австралийският му колега, който се прибра в родината си след Гран при на Сингапур, обясни колко му допада конфигурацията:

Пистата е с уникална комбинация от завои и изключително бърз първи сектор. Доста е тясно, така че трябва да си много, много прецизен. Ритъмът също е много важен. Необходимо е да караш автомобила на ръба в абсолютно всички завои.