Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще липсват на първите тестове

Ред Бул ще липсват на първите тестове

13
0

Екипът на Ред Бул ще пропусне първите предсезонни тестове във Валенсия (1-3 февруари 2010 г.). Причината е, че по това време тимът все още ще подготвя своя нов болид.

Отборът на Дитрих Матешиц е решил да изчака и да изпробва новия си болид RB6 на писта по-време на втората предсезонна тест сесия на Херес. Според инженерите в тима така се цели да се осигури повече време за подготовка във въздушния тунел. Това означава, че Ред Бул ще повтори стратегията си от миналата година, когато също пропусна първите предсезонни изпитания.

„Подобно на 2009 г. избрахме да не се появяваме на първия тест с новата кола. Ще се присъединим към останалите отбори на второто по ред предсезонно изпитание – обясни шефът на тима Кристиан Хорнер.

Това означава, че Ред Бул ще разполага само с 12 тестови дни преди началото на сезона в Бахрейн, но според Хорнер всичко ще бъде наред.

„Причината за липсата ни във Валенсия е оптимизиране на времето във въздушния тунел колкото се може повече – допълни Хорнер, който уточни, че заради промяната на правилата за зареждане дизайнерите трябва да имат възможност за доуточнявана на всички подробности.