Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще покаже RB18 след по-малко от седмица

Ред Бул ще покаже RB18 след по-малко от седмица

1626
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул ще покаже новия си болид за сезон 2022 след по-малко от седмица – на 9 февруари (сряда). Автомобилът е създаден по новите технически правила, които влязоха в сила тази година. Те бяха предвидени още за 2021-ва, но спортът ги отложи заради коронавирус пандемията.

С RB18 Макс Верстапен ще защитава титлата, която спечели в края на сезон 2021. Болидите на Ред Бул са кръщавани със съкращението от името на тима (RB) и поредния сезон, в който екипът участва в F1. В поредицата обаче липсва RB17 – през 2021-ва отборът се състезава с RB16B, еволюция на модела от 2020 г.

Преди дни се появи информация, че RB18 не е преминал краш тест на предната си част. Официален коментар нямаше, но все пак се появи изявление, че в Милтън Кийнс не са притеснени. Според информация от немски източник вече всичко е наред и болидът е издържал изпитанията за хомологация.

Междувременно Мика Хакинен коментира, че Верстапен и Люис Хамилтън поемаха много големи рискове в миналогодишния дуел за титлата, залагайки на здравината на автомобилите си.

„Дали е в стила ми да върша нещата, които те двамата правеха? Не, не е в стила ми и причината е, че аз претърпях много тежък инцидент. Изкарах дълго време в болница и знам каква е болката, когато нещата се объркат. Тези двама пилоти не са наясно с този аспект и поради това поемат рискове. Много големи рискове. И разчитат много на безопасността на болидите си, както и на мерките на пистата“, обясни двукратният световен шампион.