Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул успява да задържи още един от висшите си инженери

Ред Бул успява да задържи още един от висшите си инженери

976
0
Пол Монахан
Пол Монахан, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул успява да задържи още един от висшите си инженери. Според информация на Motorsport, Пол Монахан се е съгласил да подпише нов договор и ще остане част от тима за още няколко години.

Ред Бул се опитва да подсили персонала си за следващата ера в F1, която започва през 2026 г. Тази нужда Нуждата бе допълнително засилена от решението на Ейдриан Нюи да напусне отбора. Напускането на британския конструктор е предвидено за първото тримесечие на следващата година

В Ред Бул правят всичко възможно, за да задържат своите ключови служители. Бъдещето на някои от тях вече е определено. Техническият директор Пиер Ваше подписа нов дългосрочен договор преди началото на този сезон. Интерес към французина проявяваха най-вече от Ферари. Скудерията продължава набирането на технически персонал под ръководството на Фредерик Васьор.

Наскоро Ред Бул удължи договора на ръководителя на отдела по аеродинамика Енрико Балбо и на ръководителя на отдела по технически характеристики Бен Уотърхаус. Източници разкриха, че главният инженер Пол Монахан се е съгласил на нов договор, който ще го задържи в отбора в дългосрочен план. Монахан работи в Ред Бул още от 2005 г. Преди това той е бил част от отборите на Бенетон, Рено и Джордан.

Един от следващите договори, които трябва да бъдат уредени, е този на спортния директор Джонатан Уитли. Говори се, че британецът е проучвал възможности в други отбори. Сега обаче е все по-вероятно е да остане в Ред Бул.

Ред Бул прави всичко възможно да запази ключовите си технически служители и персонал. Това е в рамките на плановете за осигуряване на достатъчна стабилност на тима, за да продължи да постига успехи въпреки напускането на Нюи.

Решението на Нюи означава, че той вече работи най-вече върху хиперкара RB17. Ваше пък е категоричен, че отборът е добре подготвен за бъдещето без него.

„Преди това този автомобил се постигаше с екипни усилия. Това нещо не се постига от един човек. Готови сме да работим като екип, за да доставим автомобила, дори ако един човек напусне. Срамота е, още повече с такъв тип човек като Ейдриан, който е много важен. Със сигурност бяхме подготвени за това. Мисля, че това е нещо, което трябва да докажем през тази и следващата година“, обясни техническият директор на Ред Бул.