Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не се обсъжда връщане на Гасли като титуляр, каза...

В Ред Бул не се обсъжда връщане на Гасли като титуляр, каза Марко

1715
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул не се обсъжда връщане на Пиер Гасли като титуляр в отбора от Милтън Кийнс, заяви Хелмут Марко. Подобни предположения се появиха през последните седмици заради не толкова доброто представяне на Алекс Албон на писта и се засилиха, след като френският пилот спечели Гран при на Италия. (Анализ на проблемите на Албон може да намерите в новия брой на ClubS1 – 240.)

След надпреварата на пистата Монца Гасли бе запитан дали би искал да отиде в Ред Бул и чувства ли се готов за подобна промяна. Преди години той бе върнат в Торо Росо (сега Алфа Таури) от големия тим.

„Мисля, че съм готов, но както съм споменавал и преди, това не зависи от мен. Единственото, което сторих при завръщането си в Торо Росо, бе да се съсредоточа върху себе си и да демонстрирам какво мога. В момента не е нещо, за което искам да мисля, а просто да се насладя на първата си победа във Формула 1“, заяви Гасли.

Впоследствие въпросът бе зададен и на съветника на Ред Бул.

„В момента не се обсъжда връщането му в Ред Бул. Гасли е един от пилотите на Ред Бул, който в момента се състезава за Алфа Таури и се справя отлично с работата си. В Алфа Таури също имат нужда от лидер“, заяви Марко

И австриецът, и шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер изразиха подкрепа през последните седмици за Албон.

„Даваната от Алекс обратна информация всъщност е много добра. Работната му етика също. В момента колата ни е много трудна за управление, особено с малко гориво. Точно от това се преувеличава разликата между двамата ни пилоти. Очевидно е, че като състезателно темпо Алекс е доста по-близо, а и направи някои страхотни състезания тази година. Не бива да забравяте, че той няма и година и половина опит във Формула 1 зад гърба си. Ето защо съм уверен, че тепърва ще има добри представяния“, обясни Хорнер в интервю за racefans.net.