Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Ред Бул с двигатели Хонда от следващия сезон

Официално: Ред Бул с двигатели Хонда от следващия сезон

310
0
двигател,мотор,Хонда

Ред Бул обяви официално, че ще използва задвижващите системи на Хонда от следващия сезон. Подписаният договор е за 2 години.

Двигателите на японците показват сериозен напредък този сезон, като от Милтън Кийнс искаха да видят как ще се представи новата спецификация на мотора, която дебютира в Гран при на Канада.

„Биковете” са били много впечатлени от показаните резултати и решиха да преминат към Хонда и да сложат край на 12–годишното партньорство с Рено.

„Споразумението с Хонда дава старта на вълнуваща нова фаза в усилията на Астън Мартин Ред Бул Рейсинг да се бори не само за победи, но и за титли, каквато винаги е била целта ни, каза спортният директор на тима Кристиан Хорнер.

След внимателно разглеждане и оценка на нещата, ние сме сигурни, че партньорството с Хонда е правилната посока за нашия тим. Впечатлени сме от отдадеността на компанията към F1 и от бързите стъпки, които направи в последно време по отношение на двигателя.”

„Вярваме, че да работим с Торо Росо и Ред Бул ще ни позволи да се доближим до нашите цели, които са да печелим състезания и шампионски титли”, каза президентът на автомобилната компания Хонда Такахиро Хачиго.