Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рейсинг Пойнт е твърдо в битката за 4-ото място, смята Строл

Рейсинг Пойнт е твърдо в битката за 4-ото място, смята Строл

622
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка: Рейсинг Пойнт

Ланс Строл смята, че неговият отбор Рейсинг Пойнт твърдо е в битката за 4-ото място при конструкторите този сезон във F1. В последното състезание в Баку неговият съотборник Серхио Перес завърши 6-и и бе най-добрият извън пилотите на водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Строл пък финишира 9-и и със спечелените точки екипът на Рейсинг Пойнт се придвижи от 8-о на 5-о място в генералното класиране. Само на точка пред него е Макларън на 4-ата позиция.

„Стремим се към сериозни резултати този сезон, каза Строл. – Има още много до края на кампанията. В битката сме за 4-ото място. Всяка точка е от ключово значение. В Азербайджан завършихме и с двете коли в зоната на точките. Това е голям скок за тима ни.“

За следващия кръг в Испания след седмица тимът на Лорънс Строл ще внедри първите си сериозни подобрения по колата. С тях Ланс се надява колата му да има повече скорост. И това да му даде предимство в изключително оспорваната битка в средата на колоната.

Според него от началото на сезона във всеки уикенд разликата между 4-ия по сила тим и 9-ия е само няколко десети от секундата. И затова всеки един детайл е от решаващо значение.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter