Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Рейсинг Пойнт изразиха предпазливо задоволство от новите си компоненти

От Рейсинг Пойнт изразиха предпазливо задоволство от новите си компоненти

390
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

И двамата пилоти на Рейсинг Пойнт Ланс Строл и Серхио Перес се класираха в топ 10 на втората свободна тренировка за Гран при на Германия. Канадецът даде седмо време и направи общо 58 обиколки в петък. Съотборникът му бе десети и завъртя 54 тура в двете сесии.

„Доволен съм от колата. Още е рано да се твърди нещо със сигурност, но изглежда сме направили стъпка напред с новите компоненти”, заяви Строл

„Вижда се, че болидът е доста различен. Окуражаващо е, че бяхме в топ 10 и в двете тренировки. Все пак е едва петък, има много работа до неделя. Температурите бяха страшно високи. Прогнозата обаче предвижда голяма промяна по-нататък през уикенда.”

Перес отбеляза, че денят му е бил добър

Според него прякото сравнение на колата с новия пакет и стария й вариант е трудно заради горещото време.

„Тествах новите неща, както правеше и съотборникът ми. Трудно е да се сравнява с предишната конфигурация – особено при температури като днешните. Но усещането определено е, че има подобрение. Чувството в колата е по-добро и според мен тази посока на развитие има по-голям потенциал. Имахме известни проблеми с баланса и върху това трябва да се потрудим тази вечер. Но като цяло може да сме доволни от конкурентоспособността си. Винаги внимавам да не правя заключения от първия ден, така че да видим какво ще се случи в квалификацията”, обясни Перес.

Шефът на тима Отмар Шафнауер допълни, че някои от новите елементи са пристигнали на пистата тази сутрин

До утре ще дойдат още компоненти, които пилотите ще могат да използват в квалификацията и състезанието на Хокенхайм.

„Искам да отдам заслуженото на всички в отбора, които работиха толкова упорито, за да придвижат новостите. Първоначалната обратна информация от страна на състезателите бе положителна. Освен това данните ни (от симулациите) се потвърждават. Голямото неизвестно за утре е времето. Прогнозата е за дъжд, което може да доведе до особено интересна квалификация”, коментира още Шафнауер.