Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено доволни от първия ден работа в Мелбърн

В Рено доволни от първия ден работа в Мелбърн

943
0
Даниел Рикиардо, Рено
снимка: Рено Спорт

Тимът на Рено обобщи като позитивен първия си ден работа на пистата Албърт парк в Австралия. Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо записаха седмо и осмо време в подреждането с разлика от само 0,070 сек помежду им. Немският пилот загуби доста време в първата сесия заради софтуерен проблем. Рикиардо бе забавен във втората тренировка, но според техническия екип тимът е добре подготвен както в къси, така и в дълги серии.

„Първата сесия далеч не бе идеална, но след това наваксахме пропуснатото”, коментира Хюлкенберг, който направи общо 48 обиколки. „Чувствах се удобно в автомобила от самото начало, а това е едно от най-важните неща за пилота. Във втората сесия изпълнихме програмата си според плана. Дългите ни серии бяха добри, но имаме много данни за анализ.”

Рикиардо направи 16 тура в първата и 31 във втората сесия. Австралиецът заяви, че е хубаво първите тренировки да са зад гърба му след напрегнатата седмица преди домашната му Гран при.

„В следобедната тренировка вървяхме с доста постоянно темпо, като определено се чувствах все по-комфортно с всяка следваща серия. Сега за мен е важно да разбирам и развивам автомобила, а днешният ден бе добър старт на този процес. Квалификацията ще е интересна”, каза още Даниел.

Отговарящият за шасито технически шеф на екипа Ник Честър обясни, че отборът е постигнал подобрение в поведението на колите между двете тренировки.