Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да обжалва дисквалификацията в Япония

Рено няма да обжалва дисквалификацията в Япония

796
0
снимка: Рено

Екипът на Рено обяви официално, че няма да обжалва дисквалификацията на двете коли на тима от Гран при на Япония. След разследване стюардите на ФИА взеха решение да извадят от класирането Даниел Рикиардо (завършил 6-и) и Нико Хюлкенберг (10-и).

Причината беше използването на помощно средство, забранено от правилата (вижте още по темата). Протестът, предизвикал проверката на ФИА, бе подаден от Рейсинг Пойнт. Според Рено наказанието е прекалено голямо, но от тима предпочитат да не го оспорват.

„Съжаляваме, че се стигна до това решение на стюардите, се казва в съобщението на френския тим. – И по специално по отношение на суровостта на наложената санкция. По наше мнение тя не е пропорционална на каквато и да е помощ, получена от пилотите от тази система.

Особено в контекста на това, че системата е потвърдена като напълно легална и иновативна. Наказанието освен това не съответства на такива, които са били налагани преди за подобни нарушения на правилата.

Но тъй като нямаме други доказателства, освен тези, които вече сме изложили, не желаем да полагаме повече усилия и да отделяме още време за безсмислен дебат пред Международния апелативен съд. Затова решихме да не обжалваме решението.“