Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено преговаря с Гасли?

Рено преговаря с Гасли?

2990
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Алфа Таури

Оставащите няколко непотвърдени места във Формула 1 за сезон 2021 продължават да предизвикват сериозен интерес. Според информация на швейцарския вестник Блик в Рено не са доволни от представянето на Естебан Окон през настоящия сезон и водят разговори с Пиер Гасли. Ако разговорите им се увенчаят с успех, то пилотският състав на тима от Енстън може да е напълно нов догодина. Фернандо Алонсо се завръща с Рено (Алпин в F1 от 2021-ва) в Гран при и вчера направи първи тест в рамките на филмов ден.

Гасли прави чудесен сезон през 2020 г. и се утвърди като лидер в Алфа Таури. (Специален материал за пътя на французина до Формула 1 може да намерите в актуалния брой на списание Clubs1 – 241) Той спечели неочаквано Гран при на Италия, което доведе до слухове, че може да се върне в Ред Бул. Говори се обаче, че в тима от Милтън Кийнс имало хора, които Пиер бил ядосал (не се уточнява с какво) и това правело нов престой в екипа невъзможен.

Блик твърди, че ако Гасли си тръгне от Алфа Таури, то мястото му там ще бъде заето от Алекс Албон

Затрудненията на състезателя с тайландски произход го правят постоянна мишена за спекулации. За втория кокпит в отбора от Фаенца се смята, че със сигурност ще бъде зает от Юки Цунода. Така би останало свободно място за съотборник на Макс Верстапен в Ред Бул. Възможностите за там са Серхио Перес и Нико Хюлкенберг. Мениджърът на мексиканеца Джулиан Джакоби има добри връзки с Кристиан Хорнер. Съветникът на отбора Хелмут Марко пък се бе обадил на Хюлкенберг миналия петък, тъй като резултатът от теста за коронавирус на Албон бе с неокончателен резултат. Впоследствие Нико взе Рейсинг Пойнт-а на Ланс Строл, тъй като канадският състезател не се чувстваше добре, при това още по-късно – директно в съботната квалификация.

Ситуацията в Хаас също все още е неясна

Ромен Грожан спечели първи точки за сезона в Гран при на Айфел, но шефът на тима Гюнтер Щайнер заяви, че това с нищо не променя шансовете му за оставане в отбора.

„Не може да се поддаваме на емоции и на тях да базираме решенията си. Няма да падна в този капан, защото трябва да прегледам ситуацията в дългосрочен план. Преценяваме кое ще е най-добро за отбора в следващите две, три или четири години“, каза Щайнер.

Според Ауто Мотор унд Шпорт Хаас ще се спре на двама млади пилоти и това щели да са Никита Мазепин и Робърт Шварцман. Предположенията на Скай Италия са още по-различни. Там твърдяха, че Алфа Ромео ще запази настоящите си пилоти Кими Райконен и Антонио Джовинаци, а Мик Шумахер и Серхио Перес щели да отидат в Хаас.