Начало Рали Решението за заместник на Латвала в Аржентина ще е известно в началото...

Решението за заместник на Латвала в Аржентина ще е известно в началото на другата седмица

32
0
Яри-Мати Латвала

Решението кой ще замести Яри-Мати Латвала в рали Аржентина ще стане известно в началото на другата седмица, най-вероятно в понеделник, съобщи шефът на Форд Малкълм Уилсън. Финландският пилот счупи ключицата си на ски-тренировка, след това претърпя операция и състоянието му не позволява участие в следващия кръг от световния шампионат за 2012 г.

Засега състезателят и тимът му очакват той да се върне на трасето в Гърция.

В рамото му има закрепващи костите метални елементи и лекарите обявиха хирургическата интервенция за успешна. Необходимо е обаче достатъчно време за възстановяване. Засега докторите смятат, че Латвала евентуално може да участва на Акрополис в края на май.

Първата ми мисъл и грижа бяха, разбира се, за Яри и как най-добре да се справим ситуацията с него. Решихме, че е най-добре да пропусне Аржентина, за да е на сто процента готов за Акрополис – това е едно от най-трудните ралита в шампионата. Търсим кой да го замести за следващата надпревара, но ще обявим името най-рано в понеделник – обясни Уилсън. – Има доста пилоти, които могат да се състезават за нас, но не бива да се забравя, че състезател като Латвала не е лесно да се замени.

Рали Аржентина ще се състои от 27 до 29 април.